Stereoissa soiAina joskus sitä iloitsee äidinkielestään. Englantia äidinmaidosta imeneelle seuraava voi aiheuttaa sisäisiä verenvuotoja.

Biffy Clyro: Bubbles

U2:n Bono sanoi muistaakseni kerran, että hän kadehtii ihmisiä, jotka kykenevät kuuntelemaan musiikkia ilman, että kuuntelevat sanoituksia tai ymmärtävät niitä. Koska suurin osa populaarikulttuuriin kuuluvasta rockmusiikista lauletaan englanniksi, on Bonolla vähemmän mahdollisuuksia nauttia musiikista varsinaisesti kuuntelematta sanoituksia. Minulla on tuo etuoikeus.

Toki sitä halutessaan ymmärtää mistä Biffy Clyron skotlantilaiset karvapäät laulavat, mutta kuunnellessaan musiiikkia voi vaipua sellaiseen autuaaseen ymmärtämättömyyden tilaan, jossa laulu ja soittaminen sekoittuvat yhdeksi musiikilliseksi elämykseksi. Silloin Biffy Clyron musiikki muuttuu hyvästä erinomaiseksi, ja lätkäjätkien tuntema ”Aina Saa Hävetä” -ilmiö häipyy taustalle

Bubbles on malliesimerkki bändin tuoreimman levyn Only Revolutions biisilistasta. Eriomaisen tarttuva sävellys, mutta sanoituksessa ei ole paljoa kehuskeltavaa. Tai sitten minä en vain ymmärrä syvällistä sanomaa.

“You are creating all the bubbles at night
I'm chasing round trying to pop them all the time
We don't need to trust a single word they say
You are creating all the bubbles at play”

Näillä näkymin yhtye on ensi kesänä lämmittelemässä Helsingin  Kalasatamassa Foo Fightersia. Mielenkiintoista nähdä ja kuulla bändiä. Vieläkö Biffy Clyron kupla on ehjä? Toistaiseksi kuulostaa hyvältä.