Ketjukirjeet ovat sähköpostien kastittomia viestejä. Onko asia blogeissa toisin?

 

Sain Karhuherralta haasteen. Blogihaaste on ainoastaan modernimpi versio ketjukirjeestä, mutta siinä on samalla mahdollisuus taas kerran kailottaa verkkoon omia mielipiteitään. Ja koska haasteessa on kyse biisilistan tekemisestä, en pystynyt vastustamaan kiusausta.

 

Säännöt: Listaa viisi laulua, joista pidät tällä hetkellä. Ihan sama, mitä genreä ne ovat, millaiset sanat niissä on tai ovatko ne edes hyviä, mutta niiden täytyy olla lauluja, joista todella nautit tällä hetkellä. Tämän syksyn parhaat biisit, jotka saavat olla joko täysin tuoreita tai mahdollisesti vanhempia tapauksia. Postaa siis lista näistä viidestä tämän hetken lempparilaulusta blogiisi ja haasta sitten viisi muuta bloggaajaa samaan!

 

Teini-ikäisille musiikin on sanottu olevan meitä aikuisia tärkeämpää. Syykin on olemassa, teini-ikäisen nuoren vielä rakentaessa omaa kokemusmaailmaansa, toimii musiikki tunteidenhallinnan kanavointikeinona. Lisäksi teininä tietyt kappaleet kolahtavat lujempaa, kun taustalla ei ole vuosien tai jopa vuosikymmenien kokemuspohjaa, johon peilata kuultua.

 

Itselläni ei ole enää tuota teini-ikäisen ensikertalaisen koskemattomuuden etua, mutta siitä huolimatta hyvä musiikki tuntuu yhä tärkeältä palalta omaa elämää. Alla siis haasteen mukaisesti juuri nyt, tässä hetkessä viisi herkullisinta musikaalista makupalaa:

 

Kings Of Leon: Sex On Fire

Ilmiömäinen kappale kuunneltavaksi pimeässä syysillassa autoa ajaessa. Hypnoottinen rytmi yhdistettynä persoonalliseen lauluun. Parasta juuri nyt.

 

The Hold Steady: Sequestered in Memphis

Edellisellä levyllään minun pankkini räjäyttäneen yhtyeen tuoreen lätyn parhaimmistoa. Vetoavia sanoituksia. Suosittelen lämpimästi muillekin kuin nörteille. Auttaa positiivisuudessaan harmaassa arjessa. Linkistä David Letterman Shown livepläjäykseen, var så god.

 

Audioslave: Doesn´t Remind Me

Chris Cornell ja Rage Against the Machinen rytmipojat efektisaatanan kera. Ei näillä aineksilla voi mennä pieleen. Ryhmän väheksytyimmän toisen levyn ilmiömäinen kappale. Tätä kun luukuttaa lujaa polkupyörällä polkiessa voi kesäinen onnentunne olla muistettavissa syksyn sateissakin.

 

Queen: I Want It All

Brittilegendan klassikko, jonka löytäminen yllätti itsenikin. Sopii mainiosti passiivisaggressiiviselle virkamiehelle. Queenista voi olla montaa mieltä, mutta parhaimmillaan yhtye teki kuolematonta musiikkia.

 

REM: Stand

Sanoituksista voi etsiä syvempää viisautta tai sitten vain nauttia nerokkaan yksinkertaisesta musiikista. Itse jäin miettimään asioita, joita en ole ajatellut aiemmin. Kuten tämän kappaleen sanoituksia. Bongattavissa Helsingissä huomenna.

 

Olen sen verran tylsä kaveri, että en jatka ketjukirjettä. Jos kuitenkin innostuit asiasta, olet tervetullut laittamaan omat tämän hetken herkullisimmat viisi biisiä kommenttina tämän tekstin perään.

 

Linkit:

Karhuherra: Rohkeasti haastamaan