Virkamies ja sosiaalitäti samassa paketissa. Seuraus? Tämänkaltaiset levyt täytyy saada toimimattomiksi autojen levysoittimissa!

Audioslave: Out of Exile


audioslave-big259_050825.jpgSuperyhtye, megabändi, gigaryhmä. Audioslave luotiin aikanaan Rage Against the Machinen ja Soundgardenin raunioilta niputtamalla yhteen RATM:n rumpali, basisti ja kitaristi, jota efektisaatanaksikin tituleerattiin. Yhtye täydentyi Soundgardenin karismaattisella solistilla, ja voilá, herkkua oli tarjolla ainakin paperilla. Yllättävää kyllä, konsepti toimi myös levyllä.

Se siitä, vanha juttu, sillä bändiltä on jo ilmestynyt kolmaskin levy, mutta minä vanhana ja varovaisena sain hankittua vasta nyt järjestyksessä toisen levyn ”Out of Exile”. Kerrankin kannatti maksaa levystä täysi hinta, sillä tämä jos mikä hivelee rappeutuvaa korvaa. Samat sanat voi tosin sanoa myös yhtyeen ensimmäisestä levystä.

 

”Out of Exile” on täynnä toinen toistaan parempia rutistuksia, joiden välissä himmaillaan hieman rauhallisemmilla kipaleilla. Ensimmäinen biisi ”Your Time Has Come” ei ole suotta suomalaisen Bugbearin tekemän romurallipeli Flat Out 2:n soundtrackissa, sillä sitä verta hyvin se saa autoilijan rutistamaan rattia! Onneksi sunnuntaina oli liikenne vähäistä hakiessani ravintelista kiinalaista, sillä Ensio Itkonen olisi katsonut pahalla silmällä moista hoilotusta ratin varressa.

”Be Yourself”, kantrivaikutteinen ”Doesn´t Remind Me” sekä huippu ”Dandelion” tekevät levystä melkoisen kimaran. Pitkästä aikaa on joku levy siis kolahtanut kunnolla! Vielä kun olisin aikanaan ymmärtänyt harkitsemisen sijasta toteuttaa suunnitelmani käydä ihmettelemässä yhtyettä Helsingissä, niin olisin mahtielämystä rikkaampi…