Parisuhde ja perhe…and ten points goes to… Matias Peltoniemi!

Tekstin otsikko on kähvelletty ystävältäni Karhuherralta. Toisaalta, mitä muuta minulta tuoreena tupla-isänä voi odottaa, jos poikakin syntyy valmiiksi pitkien kynsien kera. Pitkäkyntisenä?

Edison Arantes do Nascimenton isä totesi vastasyntyneestä pojastaan tulevan suuri jalkapalloilija. Reisistä kuulemma näki heti, että kyseessä olivat futaajan jalat. Samoja ennustuksia tekee todennäköisesti puolet brasilialaisista isistä. Lokakuussa vuonna 1940 ennustus meni kokolailla oikein. Poika tultiin tulevaisuudessa tuntemaan paremmin nimellä Pelé.

Matiaksen jalkaEn osaa sanoa minkä näköiset pikku-Pelén jalat olivat. Mitä kohtaa pitää tuijottaa nähdäkseen reisiin kätkeytyvän jerkun ja pallon kesyttävän taidon? Sen voin sanoa, että Matiaksen pienet jalat näyttävät omaan silmääni täydellisiltä mihin tarkoitukseen tahansa.

Pikku kakkosen jalan tarkka koko on minulle vielä hämärän peitossa, mutta muutoin nuoren herran strategiset mitat ovat kaikin puolin kohdallaan. Pituutta sopivat 51 cm ja massaa ryhdikkäät 3925 grammaa. Omissa silmissäni täydellinen pieni pelintekijä.

Toinen täyden kympin rakas on oma vaimoni, joka punnersi ilman dopingia, suomalaiseen sisuun ja perinteiseen luomutyyliin luottaen, maailmaan uuden tulokkaan. Eikä edes kiroillut Marjo Matikaisen lailla havuja ladulle!

Demografisen vinouman kanssa painivan Turun kaupungin lienee myös syytä kiittää parempaa puoliskoani tilastojen kaunistelemisesta sekä tuotannollis-taloudellisesta toimintatavasta. Matias kun päästi ensiparkaisunsa vain puolitoista tuntia synnytysosastolle saapumisemme jälkeen! Ihailtavaa tehokkuutta.

Lisäksi kiitos kuuluu erinomaista palvelua tarjonneille kuntayhtymän eli Tyksin äitiyspoliklinikan kätilöille. Tunnelma synnytyssalissa oli koko ajan rauhallinen, ammattitaitoinen ja välitön, juuri sellainen kuin toivoimmekin. Jopa ympärillä hermostuneena pyörineelle isälle riitti tarvittaessa rauhoittava hymy.

Suurkiitos kaikille täyden kymmenen pisteen näytöksessä esiintyneille.