FutisYstäväni muisteli parinkymmenen vuoden takaista lukiokaveriaan, kovaa rokkijannua, joka otti olkapäähänsä tatuoinnin. Heppua pidettiin lähestulkoon friikkinä ja tulevana linnakundina. Nyt tatuointeja on joka jannulla ja jannuttarella.

Mustevillitys on levinnyt laajalle, myös jalkapalloilijoiden pariin. Kaikkien metroseksuaalien isä, äiti ja velipuoli, sekä yksi maailman kuvatuimmista henkilöistä on David Beckham. Muoti-ikoni on tunnettu vapaapotkujen, vaimonsa ja tuhannen muuan asian lisäksi myös tatuoinneistaan.

Hän ei toki ole ainoa, vaan mm. Aston Villassa nohevaa palkkaa nauttiva Stephen Ireland on tatuoinut itselleen koko selän kokoiset siivet. Ilmeisesti Red Bullin lipittäminen ei ole riittänyt viemään vastustajien ohi? Ranskalainen Djibril Cisse on puolestaan hakkauttanut lähes koko kehonsa täyteen mustetta, ja AC Milanin Kevin-Prince Boatengilla on kuvioita kaulaa myöden.

Näiden nuorten miljonäärien  tuskin tarvitsee murehtia tulevaisuuden työhaastatteluja ja omaa ulkonäköään niissä. Vai tarvitseeko sittenkin?

Werder Bremen on ryhtynyt kunnon kontrolliperinteessä pitäytyen vastaiskuun. Bundesliigaseuran pelaajia on kielletty ottamasta tatuointeja pelikauden aikana infektioriskiin vedoten.

Taustalla on Hamburger Sport-Vereinissa pelaavan Eljero Elian tapaus. Mies joutui sivuun pelaavasta joukkueesta, kun yksi hänen tatuoinneistaan aiheutti tuskaisen infektion. Hollantilaispelurilla oli vaikeuksia edes sonnustautua seuran sotisopaan otteluita varten. Voin vain kuvitella päävalmentajan ilmeen kun kallispalkkainen parikymppinen sankari on tuskaillut peliasunsa kanssa. "Ei voi, ei pysty. Tekee niin kipiää, niin kipiää..."

Bremenin puolesta vaaraa ei haluta liioitella, mutta melkoisia määriä pelaajilleen maksava seura ei halua ottaa tarpeettomia riskejä. Työnantajanäkökulmasta ymmärrän asian täysin. Rahalla poispilatut nuoret miehet ovat ilman tulehtuneita tatuointejakin riittävän raskaita tapauksia.

Helppoa ei ole kannattajillakaan. Pelaajasiirtojen kesäkarnevaalit käyvät taas kuumimmillaan, ja nettisivut ovat täynnä varmana julistettavia siirtohuhuja. Joskus kannattaisi odottaa uutisen varmistamista, ennen kuin ryntää suin päin juhlistamaan megasiirtoa. Itsekin syyllistyin uutisankkaan edellisessä kirjoituksessa.

En tiedä oliko Manchester Cityä kannattava Christopher Atkinson pari kesää sitten ihan selvin päin, mutta ilmeisen innostunut ainakin. Mies näet ehti tatuoida rintaansa brasilialaispeluri Kakán nimen oman suosikkiseuran tehtyä pelaajasta jättitarjouksen – vain tajutakseen hetkeä myöhemmin, että brassi oli kieltäytynyt sopimustarjouksesta!

Vieläköhän ystäväni kaverilla on se ruusutatuointi?

Linkit:
Ink Kings
(Sky Sports photogallery)
Werder Bremen players banned from getting tattoos (Inside World Soccer)
Man City fan regrets Kaká tattoo (Inside World Soccer)