Parisuhde ja perhe”Perheen sisäinen sää muuttuu epävakaisemmaksi. Lämpötilat ovat merkittävästi normaalia korkeampia. Päivän ylin lämpötila on 39,5 astetta. Lauantaina lounaasta virtaa viileämpää tunnelmaa. Odotettavissa on rajuja syöksyvirtauksia vessan suuntaan…”

Pikkukakkonen oli pari päivää tutustumassa päiväkotimaailmaan, yhteensä noin viisi tuntia. Palkinto saatiin nopeasti. Viime yönä nousi korkea kuume. Tätäkö tämä on seuraava vuosi?

Aamu meni plörinäksi kun parempi puolisko jäi kotiin hoitamaan sairasta junioria, ja minä lähdin hosumaan isoveljeä esikouluun. Myöhästyimme sieltä, ja minä ehdin aiottua myöhemmin duuniin. Taiteiden yön päivä alkoi varsinaisella taiteilulla.

Muistissa on turhan hyvin kevät 2006, jolloin isoveli oli aloittanut päiväkotitaipaleensa. Perjantain perussettiin kuului vaimon soitto, jossa sovimme näkevämme suoraan korvalääkärin vastaanotolla.

Vapaapäivinäni vanhempi epeli oli niin säännöllisesti sairaana, että suunnittelin tekeväni seitsenpäiväistä viikkoa toimistolla ja skippaavani vapaat tyystin, jotta lomafiilikset eivät menisi kerta toisensa jälkeen. Lomatautien päälle tulivat tietysti arkisairastelut, jotka vaativat erinäisiä kevätjuhlaliikkeitä töiden ja työnantajan suuntaan.

Pikkukakkoselle on jo laitettu tuubit korviin, joten kenties hänen kohdallaan vältymme samanlaiselta perjantaiperinteeltä, mutta alku ei vaikuta kovin lupaavalta.

Parempi puolisko jurnutti aiheellisesti siitä, miten meille sanottiin päiväkotiryhmän olevan kahdeksan lapsen pieni porukka. Todellisuus on toisenlainen. Samoissa tiloissa syö ja leikkii myös toinen yhdeksän pienen ihmistaimen ryhmä, joten todellisuudessa kyseessä on 17 lapsen yhteinen infektiopesäke. Virologiasta väitellyt vaimoni ei nähnyt tätä pelkästään vastustuskykyä vahvistavana ihannetilanteena.

Muutos muutaman vuoden takaiseen on myös siinä, että nyt todennäköisesti sairastelevia lapsia on taloudessamme kaksin kappalein. Yhden saadessa taudin voi vain odottaa, että se tarttuu myös toiseen. Mahataudit ja muut iloiset pöpöt käyvät luultavasti läpi myös meidät vanhemmat.

Jos hyvin käy, niin Pikkukakkosen kuume ei kehity miksikään muuksi taudiksi. Toiveissa olisi, että tauti häipyy vauvarokon muodossa kolmen päivän kuumeilun jälkeen. Silloin säästymme myös niiltä vessan suuntaan tehtäviltä syöksyvirtauksilta ja viileältä tunnelmalta.

Olisi hyödyllistä tietää miten muissa perheissä on ratkaistu työnteko ja sairaiden lasten hoitamisen yhtälö. Täytynee maanitella osa-aikaeläkkeelle siirtyvää fammua syksyn mittaan useampaan kertaan apuun...