"Eteenpäin on menty…"<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Yllä oleva lausahdus alkoi elää omaa elämäänsä Antti "Mursu" Muurisen A-maajoukkuevalmentajakauden aikana muuttuen huolimattomasta tokaisusta koko joukkueen menestymättömyyttä symboloivaksi surkuhupaisaksi sloganiksi.

 

TPS:n kannattajien tuntemukset lienevät tänä päivänä samaa sortimenttia mitä Muurisen eroa aikanaan vaatineiden fanien parissa. En laske itseäni kärkkäimmin valmentajan päätä vadille vaativien joukkoon, mutta kultaisen 80-luvun presidentin sanoin jottan tarttis tehrä.

 

Martti "Jean-Pierre Kusela" Kuuselan opit eivät tunnu iskostuvan nykyjoukkueen pelaajien kaaliin, tai sitten opit ovat vääriä. Syitä voi olla monia alkaen kieliongelmista, huonosta joukkuehengestä, päätyen vaikkapa vääränvärisinä pidettyihin pelisukkiin. Itse suosittelisin pelaajia katsomaan valmentajan ohella peiliin ja miettimään miksi kentälle juostaan.

 

Kauden toinen Turun derby oli mustavalkoraitaisia kannattavalle kammottavaa katsottavaa. Inter oli yksinkertaisesti parempi. 3-0 tappio oli käynnissä olevalle kaudelle viimeinen niitti. TPS:n osalta kausi on taputeltu, ja katseet voi suosiolla siirtää ensi vuoteen.

 

En tiedä oliko sama ajatus käynyt TPS:n byråssa istuvien päässä jo murheellisen KuPS-pelin jälkeen, sillä ainakin Keith "Keke" Armstrong oli seuraamassa Kupittaalla TPS:n nöyryytystä. Onko toimitusjohtaja Jakosen mieleen hiipinyt se helpompi vaihtoehto? Vaihdetaanko "Naurava kulkuri" Kuusela toiseen mediaseksikkääseen valmentajaan?

 

Syitä valmentajan vaihtoon saattaa hätäisimpien mielestä olla, mutta pelaajat pelaavat pelit kentällä. Mikäli vaihdossa aloittavat ulkomaalaisvahvistukset lämmittelevät kädet syvällä housuntaskuissa ja kentällä kirmaavien kehonkieli kertoo kaikkea muuta kuin harmonisesta joukkuehengestä, eivät tulostaulun tappiolukemat tule kovin kummoisena yllätyksenä.

 

Itse olisin saneeraamassa joukkueesta seuraavat pelaajat. Hyvin pieneen rooliin jääneet ja pääosin juniori-ikäiset pallonpotkijat jätän pois listauksesta:

 

Puolustus

Ville Lehtonen – Vahvuuksia ei ole, löytyy vain hasardiherkkä pitkä pelaaja.

Kiko – Myy itsensä säännöllisesti ryntäilyillä ja huonolla ajoituksella, paha puute puolustajalle.

Urmas Rooba – Ei täytä ulkomaalaisvahvistuksen kriteereitä, voidaan pitää jos parempaa ei löydy.

Christian Gyan – Vanhat meriitit eivät auta kentällä. Tuliko Turkuun vain laittamaan itsensä kuntoon?

 

Keskikenttä

Chris Cleaver – Kärsi pahasta loukkaantumisesta Valakarin lailla. Jommankumman on tehtävä tilaa.

 

Hyökkäys

Antti Hakala – Yksi onnekas kouristus kaudessa ei riitä kärkimiehelle.

Armand One – Ei viitsi edes yrittää. Mielialapelaaja, joka keskittyy käsien levittelyyn.

 

On mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu pelimiehille, joiden nimet vellovat siirtohuhujen kohteina. Ns. siirtoikkuna on tällä erää avoinna elokuun ajan. Ilman Mika Ääritaloa, Kasper Hämäläistä ja Mikko Paatelaista joukkueesta poistuisi taidon ja nopeuden lisäksi myös aimo annos ryhtiä ja yrittämistä. Kaikkien kolmen menettäminen yhdellä kertaa olisi Tepsille liian kova isku paikattavaksi.

 

"…ja lopussa saatiin kulmapotku."