Urheilu ja vapaa-aikaVuosi sitten näihin aikoihin perheeseemme odotettiin Pikkukakkosta. Nyt omat odotuksen kohteet ovat muuttuneet pienimuotoisemmiksi. Mielessä kummittelee jalkapallon Liigacup ja uusi TPS.

Olen pelonsekaisin tuntein seurannut uuden ja uljaan Tepsin kasvamista ja kehittymistä. Tunne on ollut hieman samanlainen mitä viime keväänä. Erilaiset pelot, ärtymys ja pahantuulisuus ovat kasvaneet sitä mukaa kun laskettu päivä lähestyy.

Mielessä pyörii epäilys. ”Entä jos oma joukkue ei ole terve? Entä jos sillä on pahoja rakenteellisia vikoja? Jos se näyttääkin ihan muotopuolelta, eikä sillä ole mitään edellytyksiä selvitä hengissä aikuisten Veikkausliigassa? Entä jos siitä tulee ihan tyhmä, eikä sillä ole lainkaan peliälyä tai taktista ymmärrystä? Puolustuksessakin näytti olevan vain neljä pelaajaa.”

Periaatteessa kaiken pitäisi olla kunnossa. ”Asiantuntijoiden” rakenneultran perusteella joukkue on vielä kehittymisvaiheessa, joskin puolustukseen ja keskikentälle olisi hyvä saada hieman lisää leveyttä ja voimaa. Sitä saa kuulemma hankittua myöhemminkin. Joukkue on vielä kovin nuori.

Mutta niinhän ne asiantuntijat sanovat aina. ”Ei tässä ole mitään hätää, kaikki näyttää ihan normaalilta. Kevään koittaessa teillä pitäisi olla käsissä terve joukkue, jolla on kaikki menestymisen edellytyksen elämässä ja pelin pelaamisessa.” Mutta miten voin olla varma? Minä haluan, että omasta joukkueestani tulee mestari. Paras!

Joukkueen synnyttämisessä saattaa tulla pieniä muutoksia uuden päävalmentajan myötä. Lohduttaudun sillä ajatuksella, että Läski-Rapa elää ja hengittää jalkapalloa, ja hän varmasti tietää varmasti mitä tekee. Hän on kuitenkin rautainen ammattilainen, vaikka onkin aiemmin toiminut pääsarjatasolla vain apuvalmentajana.

Ja jos jotain ongelmia tulee, voihan sitä aina hälyttää paikalle päivystävän Sairasen? Voihan? Ja kyllä kai ne ilmoittavat jos joukkueelle tapahtuu jotain ikävää? Kai niistäkin asioista tiedotetaan?

Laskettu päivä lähestyy. Enää kolme viikkoa, ja sitten saa nähdä oman joukkueensa ensi kertaa tänä vuonna. Liigacupin kotiottelut alkavat paikallispelillä TPS – Inter, joka pelataan 12.2.2010.

Luvassa lienee taas kerran liikuttava ja tunteita herättävä hetki. ”Tuo on minun jalkapallojoukkueeni. On se vaan kaunis (e)peli.”

Linkit:
Pikku kakkonen
FC TPS - ottelut