Tämä teksti on kirjoitettu ennen peliä Ranska-Englanti, joten jääkiekon Ruotsi-Suomi–peleihin verrattavissa ollut peli jääköön brittiläisten tabloid-lehtien reposteltavaksi. Siitä huolimatta; saatanan saatana!

Etenkin muualla Euroopassa paljon meuhkatut ja kovasti odotetut jalkapalloon EM-kisat ovat siis alkaneet värikkäissä merkeissä. Heti alkuun saatiin mahtava pelillinen yllätys Kreikan georgioksien nujertaessa isäntäjoukkueen suuret tähdet. Varsinainen yllätys ei puolestaan liene englantilaisidioottien riehunta lusitaanien maaperällä jo ennen oman joukkueen ensiesiintymistä.

Yllättävää kyllä myös vaimoni viihtyi lauantai-iltana kanssani sohvalla jalkapallon parissa. Ensimmäisen pelin jälkeen surffailin muilla kanavilla seuraavaa ottelua odotellessani, ja Music Television näytti tyylilleen uskollisena hieman erilaista näkökulmaa jalkapalloon. Tyhjän uima-altaan pohjalla pällisteli Rooman jumala, Francesco Totti, joka on ainakin Italiassa yleisesti myös melkoisen seksisymbolin asemassa. Tästä tietoisena kyselin rakkaalta puolisoltani hänen käsitystään Tottin charmista. Yllättävää kyllä, piilokärjen kutrit eivät vedonneet häneen, tai ainakaan minulle asiaa ei myönnetty. "Liian rähjäinen makuuni", oli tyly tuomio.

Espanja-Venäjä–peliä katsellessani kiinnitinkin sitten huomiota pelaajien loistavien kikkojen lisäksi myös heidän ulkoiseen habitukseensa. Vaikka tiedän 80-luvun tulleen taas takaisin, yllätti minut erityisesti muotitietoisten matadorien tyyli. Tampere-tukat ovat tulleet voimalla takaisin, sillä usealla herroista oli ilmiselvästi päältä lyhyehköksi leikatut, mutta niskasta pitkäksi jätetyt hiukset!

Etenkin Valencian tähti Vicente oli tästä uusvanhasta muodista innostunut pelimies. Puhumattakaan vaihdosta kentälle tulleesta nuoresta leijonasta Fernando Torresista, jonka kuontalo muistutti elävästi 80-luvun naurettavuuksista.

Venäläiset ovat usein olleet hellyttävästi muodista jäljessä, mutta nyt saattaa jopa käydä niin, että jääräpäisesti niskatukastaan kiinnipitäneet tsaarit alkavat olla uuden ajan donjohnsoneita. Muotitietoiset katsokoot siis kohti itää, ja jalkapallokenttiä. Unohtamatta Tsekin kiekkotaitureita, noita hiusmuodin ikuisia kapinallisia. Marko Kiprusoffia voidaankin puolestaan pitää henkisesti tsekkinä.

Itse itsepintaisesti pulisonkeja pitäneenä katselin huojentuneena monen vihreän veran ritarin potkivan palloa pulisongit poskilla. Selväähän tänä päivänä on, että jalkapalloilijat ovat rock- ja hollywoodtähtien veroisia trendsetterejä. Suuri "kiitos" tästä kuulunee kaikkien tuntemalle Davidille, vaikka Manchesterin liepeiltä on ennenkin tullut muotivirtauksia luoneita palloilevia poikia.

Vanhempi väki muistaakin varmasti 60-luvun raikulipojan, George Bestin. Tuon pulisonkikeisarin, jonka palloilutaidot ovat jo osaksi painuneet unholaan, mutta joka yhä pysyy julkisuudessa juopottelun ja käsittämättömien lausuntojensa ansiosta. Herra on siis eräänlainen Britannian Matti Nykänen.

Myöntää täytyy, että tämä kolumni ei kenties ole sellainen, jonka olin kuvitellut kirjoittavani jalkapallon EM-kisojen alkuun. Suurta urheilujuhlaa on näet meidänkin taloudessa odotettu ainakin minun toimestani kauan ja hartaasti, ja sitten menen ja kirjoitan pelaajien niskatukista ja muusta epäolennaisesta.

Tästä ei taida enää paljoa muuta puuttua kuin se, että alan ihastelemaan pelaajien "aivan ihanan lihaksikkaita reisiä ja piukkoja peppuja". Saa nähdä tuottavatko YLEn kisastudion pojat, Ville, Hoopi, Tapio ja Riku, samanlaisia top vitosia mitä Ruoholan Laura MM-kisojen komeimpia jääkiekkoilijoita listatessaan? Toisaalta kuumien kesäpäivien katsomoista voisi myös löytyä melkoisia naispuolisia ehdokkaita ainakin yhteen top vitoseen.

Loppuun täytyy silti todeta, että tämän kirjoituksen luonteesta huolimatta nämä(kin) EM-kisat ovat olleet odotetut juuri pelin, ei pelaajien hiuksien, vuoksi. Tämähän täytyy näin heikkoitsetuntoisen kolumnistin mainita, jottei vaan kukaan saisi mitään vääränsuuntaisia ajatuksia. Terveisiä siis kaikille sohviltaan pelejä katsoville tosimiehille; pulisongeilla, niskatukalla tai pälvikaljulla varustetuille.