Urheilu ja vapaa-aika Löytyvätkö jalkapallosatujen prinssit ja onnelliset loput nykyään Grimmin veljesten kotimaasta?

Lähes jokainen jalkapalloilija toteaa aina siirron jälkeen päässeensä vihdoin lapsuuden suosikkiseuraansa, jossa henki on pelaajien kesken hyvä ja tulevaisuus näyttää poikkeuksellisen ruusuiselta. Näin siitä huolimatta, että välillä pelaajalle itsellekin tuntuu olevan epäselvää minne on tullut muutettua. Jokainen voi muistella Robinhon siirtosirkusta Manchester Cityn riveihin.

Tiedotustilaisuuden jälkeen pukukopissa uutta pelaajaa odottaa toista tusinaa hampaita kiristelevää kollegaa, jotka pelkäävät oman pelipaikkansa puolesta. Ritarillisia kavereita, jotka ovat valmiina vetämään sukille niin että silmissä sumenee.

Bayern München on Bundesligan suurin ja kaunein. Etelä-Saksan ylpeys ja jokavuotinen mestarisuosikki. Joukkue, josta aiemmin käytettiin pilkallista lempinimeä FC Hollywood. Seuran sisällä kun oli kinastelevia tähtiä samaan tapaan mitä Kalifornian punaisten mattojen maailmassa.

Nyt seuralla on Kaliforniassa kotiaan pitävä valmentaja Jürgen Klinsmann, ja saksalainen mediamylläkkä on viime aikoina pyörinyt lähinnä Bremenin suunnalla. Bayern Münchenin rahan kyllästämien pelaajien suunnalta on puolestaan kuultu jopa jalkapalloromantikon mieltä lämmittäviä uutisia.

Bayernissa on pelannut viimeiset pari kautta yksi maan lupaavimmista nuorista pelaajista, tunteita herättävä Lukas Podolski. Parikymppinen ”prinssi Lukas” siirtyi kesällä 2006 kotikaupunkinsa Kölnin ylpeydestä 1. FC Kölnistä Münchenin Allianz Arenalle. Huolehtivaisen ”kölniläisisän” ja nuoren Lukaksen ero ei ollut helppo, mutta baijerilaisneito oli ehtinyt vietellä viattoman prinssin.

Uljas prinssi ja maan kaunein ”neito” saivat siis toisensa. Sadun kaavoista poiketen isä eli kasvattiseura sai myötäjäisinä lähes puoli valtakuntaa, eri lähteistä riippuen noin 10 miljoonaa euroa.

Elo baijerilaislinnassa ei ole ollut Podolskille helppoa. Harjoituskentän turnajaisissa on kuninkaan asemassa olevan valmentajan huomiosta kisailemassa taitavia ritareita eri puolilta maailmaa. Prinssi Lukas loukkaantui pian siirtonsa jälkeen, eikä aikaakaan kun linnan pihaan karautti tumma italialaisori Luca Toni sekä turnajaisissa Bremenin väreissä tappavaa jälkeä tehnyt ritari Miroslav Klose. Yhtäkkiä Lukas oli pudonnut hyökkääjien nokkimisjärjestyksessä roimasti.

Prinssi Lukas veti tilanteesta omat johtopäätöksensä, ja päätti palata tämän kauden päätteeksi takaisin rakkaaseen kasvattiseuraansa. Kölnissä itketään onnesta kun Podolski näyttää tekevän taloudellisesti kannattamattoman, mutta ah niin romanttisen paluun kilipukkien riveihin.

Totuus lienee raadollisempi. 1. FC Köln pelaa myös Bundesligassa, tarjolla on puolijumalan asema ja varma pelipaikka, eikä palkkakaan ole pelkkiä pähkinöitä. Kölniläisten aatelisneitojen huomiokin lienee taattu. Tästä huolimatta siirto Kölniin on omalla tavallaan ihailtava. Menestystä kun olisi tiedossa paljon suuremmalla todennäköisyydellä Bayernissa.

Prinssi Lukaksen tarinan viimeistä lukua ei varmasti ole vielä kirjoitettu. Nähtäväksi jää iskeekö joku muu varakas ulkomaalaisneito silmänsä maajoukkuepelaajaan. Aikaisemmin kiinnostusta prinssi Lukaksen palveluksia kohtaan ovat osoittaneet ainakin ikuisen AS Roman aateliset.

Ensi kesänä on helppo uskoa Podolskin vakuuttelua paluusta kotiin. Tällä kertaa lausunnot eivät liene tavallista tarinaa ja sanahelinää, vaan niissä piilee totuuden siemen. Kuten kaikissa hyvissä saduissa.

Linkit:
Lukas Podolski