Parisuhde ja perheFutisSergio ”Kun” Aguero teki eilen illalla melkoisen debyytin Manchester Cityn paidassa. Oma epelini debytoi tänään koululaitoksen riveissä.

Aguero tuli ottelussa Swansea Cityä vastaan tunnin kohdalla kentälle, ja iski puolessa tunnissa tehot 2+1. Tyylillä, joka ei jättänyt aihetta nikotteluun. Nuori argentiinalainen valloitti hetkessä ainakin City-kannattajien mielet ja sydämet.

Jälkikasvuni aloitti opintiensä kouluvelvollisuuden piirissä. Myös hän sai itsensä nopeasti muiden mieliin. Opettajan oli näet huomautettava epeliä ja hänen ystäväänsä liiallisesta höpöttelystä kesken tunnin. Omalla tavallaan tehokasta sekin?

”Kun” Aguero sitoi itsensä sopimuksellaan viideksi vuodeksi Manchesterin taivaansinisiin. Kaupunkiin, jolla ei ole herran aikaisemman kotikaupungin Madridin kanssa juuri muuta yhteistä kuin pari ensimmäistä kirjainta.

Oma esikoiseni sitoutuu oppivelvollisuuden mukaisesti ainakin yhdeksäksi vuodeksi koulunpenkille. Todennäköisesti vielä paljon pidemmäksi aikaa. Pikkusiskoni näet kauhisteli juuri siitä olevan jo 20 vuotta kun hän seisoi ekaluokkalaisena koulun pihalla, ja opiskelu jatkuu yhä.

Erona Agueron kotikenttään on se, että epelini osaamisen esittelyn stadion eli koulurakennus vaihtuu jossain välissä sopimuskautta. Nykyisessä koulussa kun voi tehdä mieliin painuvia temppuja vain kuusi ensimmäistä vuotta. Ero edelliseen paikkaan eli päiväkodin yhteydessä olevaan esikouluun on joka tapauksessa samaa luokkaa mitä Madridin ja Manchesterin kesken.

Manchester City maksaa Aguerolle huomattavaa ja varmasti myös kateutta herättävää noin 250 000 punnan (n. 285 000 euron) viikkopalkkaa pallon rysään potkimisesta. Minkälaisen allekirjoituspalkkion nuorimies sai raapustaessaan nimensä sopimuspaperiin, ja mitä mies rahoillaan ostelee, siitä minulla ei ole tietoa. Suuren siirtosumman ja palkan vastineeksi seura ja sen kannattajat odottavat nuorelta Aguerolta kentällä suuria tekoja. Kasaten samalla paineita nuoren miehen harteille.

Oma koululaiseni sai ensimmäisenä päivänä päähänsä autoilijoiden huomion toivottavasti herättävän kirkuvan keltaisen ”Olen ykkönen” -lippalakin ja Aapisen kotiin vietäväksi. Kateuteen tuskin on kovin suurta aihetta kellään. Rahakin liikkuu pääasiassa pienen pallotaiturin kodista poispäin. Legokaupan suuntaan, mikäli epeli itse päättäisi.

Mutta suuria tekoja odotetaan häneltäkin. Toivottavasti paineettomalla opintiellä.