FutisPohdinta ja pähkintäLöysin aarteen. Mukana oli vanha ystäväni Bryan Robson. Oli siellä joku Kevin Keegankin.

Olin pitkään pohtinut missä mahtaa olla noin 15 vuotta sitten pakkaamani pahvilaatikko, johon kokosin lapsuudesta säilytettävät tavarat. Olin siis tohkeissani sen löydyttyä anopin ullakolta.

Kyllä! Laatikosta löytyivät kaikki vuosien ´86, ´88 ja ´90 jalkapallon arvokisojen purkkakorttipakat täydellisinä. En tiedä onko niillä mitään kummempaa arvoa Beckett´sillä, mutta tunnearvo on suuri. Vaaleanpunaista, hampaat syövyttävää purukumia mäiskytettiin leukanivelet hellinä. Lopulta, viimeisten vaihtokauppojen jälkeen, kokoelmasta tuli täydellinen.

Purkkakorttien päällä oli kuitenkin ´80-luvun kovin pelimies. Keskikentän kuningas. Captain Marvel. Bryan Robson Manchester Unitedin paidassa.

Valitettavasti valokuvan viereen kuulakärkikynällä reilut 20 vuotta sitten raapaistu nimikirjoitus oli haalistunut liiaksi. Samasta pussista löytyi maireasti hymyilevä Kevin Keegan Patrickin mainoskortissa nimmarin kera. Sininen tussi oli kestänyt aikaa paremmin.

Robsonin nimmari oli hankittu vanhan liiton tapaan. Ensin kirjoitettiin kirje joko Buster- tai Futari-lehteen, josta tiedusteltiin seuran postitusosoitetta. Jos hyvin kävi, lehti julkaisi kysymyksen vastauksineen. Sen jälkeen oli vuorossa rustata kouluenglannilla nimikirjoituspyyntö sumuisille saarille. Ja sitten odotettiin.

Joskus pyyntöön vastattiin, joskus ei. Vastausta joutui joka tapauksessa odottamaan useamman viikon. Siinä oppi hätäisempikin kärsivälliseksi. Ei taida nykyinen internet-sukupolvi edes ymmärtää moista.

Samoihin aikoihin, kun löysin Bryanin ullakon pahvilaatikosta, kuului maailmalta ikäviä uutisia. Thaimaan päävalmentajana nykyisin toimiva Robson oli joutunut sairaalaan leikattavaksi kurkusta löytyneen syövän vuoksi.

Pelaajana huikeiden taitojen ja voitontahdon lisäksi Robson oli tunnettu huono-onnisista loukkaantumisista. Nyt edessä on entistä vakavampi taisto. Tsemppiä Robbo!

Linkit:
Bryan Robson has surgery on tumour as he battles throat cancer (Guardian, 16.3.2011)