TrendiPelle tai ei, nyt on pakottava tarve kirjoittaa Ruotsin ylpeydestä. Siis ei muuta kuin mustat housut, musta kauluspaita ja valkoinen donjohnson-takki niskaan valkoisen rusetin kera. Tyylikäs on aina tyylikäs.

The Hives: Walk Idiot Walk

hives.jpegLänsinaapurin herhiläisiltä on tulossa uusi albumi ja Howlin Pelle Almqvist kumppaneineen oli esittelemässä erittäin kovaa keikkakuntoansa jopa Provinssissa. Tuoreesta materiaalista ei ole korviin kantautunut vielä muuta kuin tuorein "Walk Idiot Walk", joka on sanalla sanoen tarttuva.

Aloitus tanakalla rumpukompilla, päälle lahjomaton basso, "oikeiden" kriitikoiden mukaan puhdas Rolling Stones-riffi, ja Pellen hysteeristä laulua. Loistokipaleen ainekset ovat kasassa. Kuka arvostelikaan ruotsalaisten kokkaustaitoja? Kappale ei aiheuta lahjomatonta kananlihailmiötä, joka useimmiten onkin herkempien kappaleiden tunnistettava laatumittari, mutta pään tämä biisi saa tärisemään! Ja saa idiootin kävelemään, puhumaan ja jopa kirjoittamaan!

Myönnetään, aivan samalle tasolle uusi kipale ei yllä mitä herkut "Die, All Right" tai Kylie Minoguen alusasumalliston mainoksissakin soinut mahti "Main Offender", mutta taattua tavaraa on ilmeisesti tulossa koko levyllinen. Ainakin kehut eri puolilla ovat nostattaneet odotukset korkealle. Vielä kun mukaan saadaan vastaava herkkupala kuin kaikkien parisuhteessa elävien ajatukset tiivistävä "Hate To Say I Told You So", niin The Hives pääsisi myös minun nurkka-alttarille viime vuosikymmenen suuruuksien viereen!

Asiaan liittyviä linkkejä:
www.hives.nu