TPSPohdinta ja pähkintäTervetuloa Turkuun, Petteri!

Aamulimpparit olivat mennä väärään kurkkuun avatessani tänään maakuntalehden. ”Paananen palaa Hollannista TPS:aan” uutisoi lehti urheilusivujen ykkösuutisenaan. Mikä ihmeen Paananen?

TPS julkisti perjantaina pari pelaajasopimusta. Toinen oli Liigacupin peleissä näyttöjä antanut belgialainen Floribert ”Caligula” N´Galula, ja toinen Twentestä napattu 20-vuotias Petteri Pennanen.

Kaupungin toisen pääsarjajoukkueen edesottamuksista perinteisesti sangen ansiokkaasti raportoinut toimittaja oli ristinyt Pennasen uudestaan Paanaseksi. Onneksi olkoon, Petteri.

Erikoisinta lehtijutussa oli, että nuoren pelimiehen sukunimi vaihteli pitkin tekstiä Paanasesta Pennaseen ja Pennasesta Paanaseen moneen otteeseen. Otsikossa komeili Paananen, mutta kuvatekstissä taas Pennanen. Automaattinen oikoluku ei tietenkään nähnyt tekstissä mitään epäloogisuutta.

Ykkösuutisen kyljessä on arvoisensa kokoinen suuri kuva. Siinä Petteri näyttää Tixu-tiikerin takana hieman hämmentyneeltä. Syystäkin, mikäli toimittaja on tituleerannut pelaajaa samalla tavalla tiedotustilaisuudessa mitä lehtijutussa.


"Täten kastan sinut Petteri Paanaseksi..." (Kuva: "svesku")

Kannattajan mustavalkoisten lasien läpi katsottuna huvittavuuteen asti virheellisessä lehtijutussa oli tietysti nähtävissä tarkoitushakuisuutta. Keskustelufoorumeilla osan mielestä toimittaja on provosoiva pelle. Toiset puolestaan näkivät kirjoituksen huolestuttavana esimerkkinä suomalaisen urheilujournalismin taantuvasta tasosta. Ilon aidoimmaksi muodoksi sanottu vahingonilo kukki kauniisti.

Errare humanum est, sanoivat roomalaiset aikanaan. Erehtyminen on inhimillistä, mutta kaikkien työssä erehtymisiä ei sallita. Olkaamme siis onnellisia siitä, että Petterin uudestaan nimennyt kaveri ei ole kirurgi?