TPS_75x75-normal.jpgEdessä on glögitilaisuus Tepsin toimitusjohtaja Juha Reinin kanssa. Pysähdyn Kerttulin kievarissa. Vieressä sijaitsee kukkula, joka toimi keskiajalla mestauspaikkana. Olen näkevinäni siellä pyövelin hahmon.

Marssin ystäväni kanssa kohti Veritas-stadionia. Päässä soi suomalaisen Pää kii -punk-yhtyeen kappale Ees jotain positiivist. Toivon toimitusjohtajalla olevan edes jotain positiivista sanottavaa. 

Glögitilaisuus kiinnostaa kausikorttilaisia. Karikoksi nimetty lehdistöhuone täyttyy ääriään myöten. Miten moni onkaan selittänyt itsensä tässä huoneessa kiville? Ehkä huoneen nimi viittaa sittenkin Urheilupuiston pururataan?

Urheilupuisto nousee nopeasti esiin, kun Reiniltä kysytään ensi kauden pelipaikasta. Esiintyykö TPS Veritaksella, vai onko edessä evakkoretki Urheilupuistoon tai peräti jonnekin muualle?

Samalla mieleen nousee vielä rujompi suomalainen punk-yhtye, Pertti Kurikan nimipäivät. Neljän keski-ikäisen ja kehitysvammaisen miehen punk-yhtye tietää mistä laulaa kappaleessaan Muutan mun kavereille:

”Olen kyllästynyt siihen
kun kaikki aina vittuilee
Eikä jätä mua rauhaan
joten muutan mun kavereille

Otan mukaan tavarani
enkä jää asuntolaan
Tätä on jo riittänyt liian kauan
en kestä enempää.”

Tepsin ja stadionyhtiön suhde oli pitkään kuin bändin laulaja-sanoittaja Karin suhde asuntolaan. Nyt Reini on luottavainen uuden sopimuksen syntymisen suhteen. Ensi kaudella on määrä kokeilla uudenlaista tulonjakomallia. Jatkossa stadionilla syöminen ja juominen tuottaisivat taloudellisesti myös Tepsille.

Toisaalta on muistettava, että muiden rakentama ja rahoittama asuntola nimeltä Veritas-stadion on Suomen hienoimpia. Eikä Tepsillä taida edes olla kavereita, joiden luo muuttaa.

Neljä kuukautta Tepsin toimitusjohtajana työskennellyt Pohjanmaan poika on joutunut kovaan paikkaan. Reinin mukaan päättynyt kausi ”tuotti turskaa useamman satatonnia”. Toisin sanoen, tilinpäätös tulee olemaan kammottavaa katsottavaa.

Se on johtanut miehen mukaan helppoihin, mutta erittäin raskaisiin päätöksiin. Toimiston neljän hengen kesken on jo pidetty yt-neuvottelut. Kaikki pelaajat ovat käytännössä myytävänä. Uusien pelaajasopimusten solmiminen edellyttää houdinimaista näppäryyttä.

Tällä hetkellä sopimus on ”noin kahdellatoista pelaajalla”. Ensimmäisenä taikatemppua eli nimiä uuden sopimuksen alle yritetään tehdä lähes TPS-legendan statuksella kulkevan Sami Rähmösen kanssa. Räpymies varoittaa pilke silmäkulmassa Reiniä rahakkaista raumalaisista. Sydänten kapteeniksi tituleeratun Juho Lähteen poistuminen seurasta Seinäjoelle käydään sekin läpi. 

Toimitusjohtaja puhuu asioista suoraan. Pöydän reunalla istuvat päitään riiputtavat Mika Ääritalo, Duarte Tammilehto ja Ville-Valtteri Starck.

Heidän päänsä eivät ole vielä pölkyllä.