Parisuhde ja perheInnosta punaiset posket. Siniset uimatossut, uimahousut ja uimalasit. Onneksi ei sentään siniset huulet. Viisivuotias hämähäkkimieheni on aloittanut uimakoulun.

Supersankareilla on usein oma arkkivihollisensa, tai ainakin väkevä vastavoima. Teräsmiehelle myrkkyä oli vihreä kryptoniitti, joka teki kaikkivoivasta ihmemiehestä hyllyvää aladobia. Kissanainen pyöritteli Lepakkomiestä mennen tullen näpsäköiden kynsiensä ympärille. Meidän perheen hämähäkkimiehen saa pelkäämään uima-altaan syvä pääty.

Uimataito on halpa henkivakuutus, sanotaan. Aivan ilmainen se ei ole, sillä uimakouluunkin palaa euro jos toinen. Kansalaistaito on kuitenkin tarpeen opetella, sillä Teräsmiestä ja Lepakkomiestä on näkynyt vähemmän näillä leveysasteilla.

Lauantai-aamupäiviin kuuluva puolen tunnin uimakoulu on jälkikasvulle ensimmäinen säännöllinen harrastus. Kolmen kerran jälkeen innostus on kova, vaikka tulokset ovat vielä aika laihoja. Niin ovat tosin isä ja poikakin. Siis laihoja.

Jälkikasvu on ilmiselvästi perinyt ruumiinrakenteeni. Hänestä tulee varmasti pidempi mitä isäukostaan, mutta lihaksien kasvattamisen eteen epeli joutuu rankaisemaan rautaa samalla tavalla pidemmän kaavan kautta. Täytynee varautua murrosiässä melkoiseen raejuustomenekkiin.

Hauikset tuskin tulevat teini-iässä pullottamaan paidan alla kireinä. Tytöt eivät välttämättä pyydä ”näyttämään palaa”, jos slim fit -paita lepattaa löysänä. Toisaalta, rannalla sixpack erottuu helposti. Eikös se hämähäkkimieheksi muuttunut Peter Parker ollut myös aika rimpula?

Hämähäkkimiehen elkeet ovat silti selvät. Tarttumaote on napakka, ja edellytykset kiivetä jopa pystysuoraa seinää ovat olemassa. Ainakin erinomaisen tarttumapinnan omaavat uimatossut jalassa.

Viime lauantaina uimakoulussa oli määrä hilata itsensä altaan reunalla olevaa vaakatankoa pitkin kohti uima-altaan syvää päätyä. Kun jalat eivät enää ylettyneet pohjaan, tarttuivat uimatossuilla vuoratut jalkaterät altaan seinään kuin hämähäkkimiehellä pilvenpiirtäjän seinää kavutessa. Yritin olla kannustava kuten Ben-setä konsanaan.

Peter Parker sai mahtavia voimia ja yliluonnollisia taitoja kun radioaktiivinen hämähäkki puraisi häntä. Tuoreemmassa elokuvaversiossa hämähäkki taisi tosin olla geenimuunneltu. Mahtaisikohan omasta epelistäni tulla vesipeto, jos häntä puraisisi pieni vesihämähäkki?

Linkit:
Hämähäkkimies