Urheilu ja vapaa-aikaFelix Magath osaa kettuilun jalon taidon.

Bundesliigan kärkiottelu Wolfsburg – Bayern München tarjosi A-luokan herkkua ja malliesimerkin siitä, miltä peli näyttää kun koko ”bändi” soittaa saumattomasti yhteen.

Legendaarisen Bayernin kohtaaminen antaa jokaiselle saksalaisjoukkueelle lisäpotkua. Wolfsburgin päävalmentajalle Felix Magathille ottelussa oli vielä enemmän latausta, sillä Magath potkittiin suurseurasta tylysti pihalle vuonna 2007, vaikka mies oli johdattanut baijerilaiset kahteen perättäiseen liigamestaruuteen.

Erityisesti ottelun toinen puoliaika tarjosi sen sortin näytöksen, jollaista harvemmin näkee. Wolfsburgin ”Sudet” antoivat Etelä-Saksan ylpeydelle kyytiä oikein todenteolla. Erityisesti ottelun viimeiseksi maaliksi jäänyt Grafiten (brassivahvistuksien taiteilijanimet ovat aina mainioita) osuma sai haukkomaan henkeään. Maalia muistellaan kaiholla, ja Münchenissa kauhulla, vielä monen vuoden päästä.

Pelkät 5-1 lukemat sekä Grafiten maali olisivat riittäneet Jürgen Klinsmannin joukkojen nöyryytykseen, mutta päävalmentaja Magath teki lopussa tempun, joka joko närkästyttää tai naurattaa näkökulmasta riippuen. Muutama minuutti ennen ottelun loppua Wolfsburgin käskyttäjä otti viimeisenä vaihtona kentältä maalivahdin, ja marssitti tolppien väliin kakkosmaalivahdin kuin näyttääkseen, että se on ihan sama kuka maalia vartioi!

Mikäli Bayernin pukukoppi-dj on ajan tasalla, täydensi lauantain pelin jälkeen hikisten nappisten tuoksun tukeva ruotsalaissoundi. Fatboyn biisi Humiliation on tiivistelmä nöyryyttävän nerokasta musiikkia. Yksinkertainen riffi yhdistettynä yhtyeen saumattomaan soitantoon tekee musiikista helpontuntuista. Aivan kuten jalkapallo silloin kun sitä osaa.

Valitettavasti en löytänyt Fatboyn biisiä netistä, joten sen sijaan saatte nauttia Grafiten maailmanluokan limutuksesta. Tuollaisia maaleja näkee harvemmin edes sunnuntaihöntsissä.