Pohdinta ja pähkintäOlen reilun viikon harjoitellut rivitalossa asumista. Koko ajan takaraivossa on takonut tunne siitä, että ihan kaikki ei ole kohdallaan. Vasta nyt asumismuoto on täydentynyt. Ostin takapihalle kaasugrillin.

Ostoksia tehdessä kiittelin itseäni hiljaa mielessäni siitä, että ymmärsin pyytää ystäväni HeVin avuksi kauppakierrokselle. Kiitos ja kumarrus asiantuntija-avusta myös näin virtuaalisesti. Ilman häntä olisi näet jäänyt grilli ostamatta, kotiin kuljettamatta ja kokoamatta. Nyt kaikki sujui kuin tanssi, vaikka emme tangomiehiä olekaan.

Grillin valinta oli loppujen lopuksi pelättyä yksinkertaisempaa, sillä kotoa annetut speksit olivat selkeät. Parempi puoliskoni totesi näet ykskantaan, että ostettavan grillin tulee olla turvallinen (sic!) ja sellaista merkkiä, jonka hän entuudestaan tuntee.

Luonnollisesti kysyin mitä kaasugrillimerkkejä hän tuntee. Vastaus oli yksiselitteinen, ja omaa toimintaani helpottava: ”Landmann”. Pienen pohtimisen jälkeen pöytään iskettiin myös toisen valmistajan nimi, ”Weber”.

Kivuliaampaa olikin sitten tajuta kyseisten kaasugrillien hinnat. Lohdutin itseäni ajatuksella siitä, että onneksi vaimo tietää automerkeistä muitakin kuin Rolls Roycen ja Bentleyn.

Kauppoja tehtäessä päädyimme lopulta Weberin Spirit E-210 -malliin. Hinta oli mielestäni melko suolainen, mutta ei sentään samaa luokkaa mitä niissä pihakeittiöissä, joiden käyttämiseksi täytyisi todennäköisesti tehdä erillinen sopimus suoraan Gazpromin poikien kanssa, ja vetää Itämeren kaasuputkesta haaraliittymä Pitkämäkeen. Nyt selvisin 11 kilon propaanipullolla.

Kuten merkkituotteissa yleensäkin, myös Weberin tapauksessa logo tuntuu olevan se, mistä ainakin osin maksetaan. Näin siitä huolimatta, että myyjä lupaili grillin tietyille osille peräti 25 vuoden takuuta.

Miettiessäni näet grillin peittävän pressun ostamista, en kyennyt enää peittämään hämmästystäni. Weberin logolla varustettu pressu olisi maksanut rapiat 80 euroa!

Minut paremmin tuntevien ei ole vaikeaa päätellä ratkaisuani. Nappasin viereisestä pinosta vähemmän tunnetun GrillMaster -merkkisen pressun parilla kympillä. Näyttää ainakin toistaiseksi ajavan asian aivan siinä missä neljä kertaa kalliimpi käärinliina.

Nyt on grillin koeajo suoritettu, ja ensimmäiset makkarat käristetty. Huomenna on edessä tulikoe, kun vanhat opiskelukaverit tulevat kylään.

Takapihalla tosin on viime päivinä ollut niin kuuma, että makkarat ja muut vartaat onnistuisi grillaamaan mustalla grillillä ilman kaasuakin.

Linkit:
Weber Spirit E-210 (englanniksi)