Stereoissa soiYhdistelmä hauskat videot, itselle nauraminen ja erinomainen musiikki viettelee. Vaikka bändi olisi karvaisia miehiä täynnä.

Foo Fighters: Walk

Tunnustan syyllisyyteni ja arvostelukyvyn puutteeni heti kättelyssä. Stadionrockiksi haukuttu ja varmasti sielunsa kaupallisuudelle moneen kertaan myyneen Dave Grohlin poppoo on tehnyt hienompiakin kappaleita kuin Walk. Itse asiassa tuoreimman Wasting Light -albumin kappaleesta tehty video kirvoitti kirjoittamaan.

Jokainen Michael Douglasin tähdittämän Rankka päivä -elokuvan nähnyt tunnistaa kunnianosoituksen heti ensikuvista alkaen. Ja millainen hatunnosto video onkaan. Maailmanluokan rockarit nauravat taas kerran videossaan estoitta itselleen. Niin sitä pitää. Itsensä aina ja ehdoitta vakavasti ottaminen on tympeää touhua.

Myönnetään, Walk on erittäin turvallista ja radioystävällistä renkutusta. Entä sitten? Jos joku osaa ja haluaa tehdä mainiota, hyvälle tuulelle tekevää musiikkia, joka kaiken lisäksi myy kuin häkä, niin mitä vikaa siinä on? Eka demo oli paras, mutta sekin liian kaupallinen?Itse asiassa bändin, joka ei vielä silloin ollut edes mikään bändi vaan yhden miehen terapiaprojekti, ensimmäinen demo muuttui kokonaiseksi levyksi. Tuolloin elettiin vuotta 1995. Sanomattakin on selvää, että Foo Fighters -levy oli loistava kokonaisuus.

Tuoreimmassa Wasting Light -albumissa on havaittavissa samoja piirteitä. Esimerkiksi selvästi rajummassa White Limossa on paljon tuttua kun sitä vertaa debyytin Weenie Beenieen. Hieman raivo on viidessätoista vuodessa tosin tasoittunut, kuten varmaan itse kullakin. Vaikka onhan se aina pirun tyylikästä runtata rockia oikein kunnolla The Beatlesin ikonisen ilmeen alla.

Juhannussunnuntaina Grohl & co ovat Helsingissä esiintymässä. Mikäli maailma pysyy radallaan, olen minä Kalasatamassa muutaman kymmenentuhannen muun lisäksi todistamassa rockin ilosanoman levittämistä. Henkilökohtaisen herätysjuhlan käryä ilmassa.