Pohdinta%20ja%20pahkinta-normal.jpgKävelykadulla tuli vastaan heppu hevosenpäänaamari yllä. En kysynyt onko maailma erinäköinen kavioveikkaajan silmin.

Jäi epäselväksi, oliko kyseessä joku mielenterveyspalvelujen puutteesta kärsivä kuntalainen, mafian tuleva uhri vai vanha Veikkauksen markkinointikampanjan mannekiini.

Omalla kohdalla oivaltava huumori toimii markkinoinnissa. Erityisesti itseironia viehättää. Kyky nauraa itselle vaatii rohkeutta ja tervettä itsetuntoa. Niin yksilöltä kuin yhteisöltä.

Joskus käy mielessä, että koomikoiden sketsit ja totuutta liioitteleva iva toimisivat erinomaisesti mainoskampanjoina niille tahoille, joita vitsi piikittelee. Esimerkiksi Mitchell & Webbin sketsi ”Football, football, football” toimisi vallan mainiosti suoraan Sky TV:n mainoksena.

"The giants of Charlton play host to the titans of Ipswich, making the both look like normal size!"

Jäänkin odottamaan milloin Veikkausliiga lanseeraa oman kampanjansa, jossa pieni mutta innokas kannattajajoukko möykkää ankeissa olosuhteissa vessapaperia ilmaan heitellen. Penkeistä tarttuu tikkuja persuuksiin, olutta saa jonottaa pienessä asvalttikarsinassa ja palvelu pelaa huonosti jos ollenkaan. Peli ja sen alustana toimiva kenttä ovat molemmat silkkaa kuraa.

Kaurismäkeläisen ankeuden jälkeen tilannetta kuvataan kannattajan silmin, jolloin ottelu ja stadion muuttuvat kertaiskusta tunnelmaa täynnä olevaksi vellovaksi hornankattilaksi. Ympärillä on vain parhaita kavereita ja puolialastomia misuja, ja kentällä kirmaavat pelaajat esittävät taiturimaisia otteita.

Maailma on erilainen veikkausliigakatsojan silmin.   

Kausi alkaa vajaan kolmen viikon kuluttua. Odotan sen alkua kuin varsa laitumelle pääsyä. "Hevosenpäänaamari" on jo päässä.

***

Vuodatuksen palveluntarjoaja Rohea Oy ei ole vieläkään saanut lisättyä palveluun videon upotuksen mahdollistavaa ominaisuutta, joten toiminnon puuttuessa tekstissä viitatut videot löytyvät linkkien takaa.

Vastaavanlaiset tekniset ongelmat ovat aiheuttaneet Hornankattilan päivittämisen hiljaisuuden vuoden 2013 aikana. Toivottavasti ominaisuudet saadaan pian kuntoon, jolloin myös päivittäminen muuttuu mielekkäämmäksi.