Urheilu ja vapaa-aikaKuume nousee. Kiima on kova. Näillä väsyneillä urheilumediassa paljon käytetyillä sanonnoilla tuli itsekin hekumoitua ennen tätä iltapäivää. Turhaan.

Kaverin kanssa tuli spekuloitua pitkin talvea Tepsin mahdollisilla vahvistuksilla ja kokoonpanoilla. Jalkapallokautta edelsi tiivis tekstiviestirumba, jota sävyttivät hevosmiesten tietotoimiston huikeat huhut ja ”varmat” tiedot.

Kuka lähtee, kuka jää? Ketä ollaan hankkimassa kenenkin korvaajaksi? Kuka nuorista tekee läpimurron, ja keitä ajetaan pikkuhiljaa sisään edustusjoukkueeseen? Kuka on tuo tsekkiläisiltä jääkiekkoilijoilta tutun takatukan eli mulletin omistaja, joka kikkailee sangen näppärästi?

Veikkausliigaan lämmittelevä liigacup saatiin pelattua pois alta. Kupittaan hiekkatekonurmen äärellä arktisissa olosuhteissa paleleminen kannatti, sillä joukkueen esitykset liigacupissa nostivat odotuksia entisestään. Voittopokaali päätyi Tampereelle, mutta mustavalkoraitaisten nuorten ja uusien kasvojen esitykset antoivat toivoa paremmasta Veikkausliigaa ajatellen. Uusi valmentajakin tuntui olevan kiinnostunut joukkueensa edesottamuksista.

Ensitahdit kaudelle 2009 lyötiin tänään Valkeakosken Hakan saavuttua TPS:n vieraaksi. Kuten niin usein ja monessa muussakin asiassa, hurjat odotukset eivät takaa onnistunutta iltaa tai säkenöivää spektaakkelia. Päinvastoin. Tunnelma saattaa lässähtää monesta syystä.

TPS sai kaudelle unelma-alun Fulhamista lainalle saapuneen nuoren Wayne Brownin tykitettyä Veritas-stadionin suosikit 1-0 johtoon jo ottelun 4. minuutilla. Upeaa! Aah! Juuri noin! Jatka, jatka!

Mutta kotijoukkue ei jatkanut toivotulla tavalla, vaan lopetti täysin pelaamisen. Peräänkuulutettua kiimaa kesti reilu kolme minuuttia. ”Siinäkö se oli?” kysyy hämmentynyt partneri kun toinen osapuoli urahtaen kellahtaa nukkumaan.

Sanomattakin lienee selvää, että Haka ei nukahtanut ja lopettanut omaa peliään, vaan tuli ensin tasoihin ja lopussa ohi. Ja hallitsi totuuden nimessä peliä mielin määrin, tehden tasan ne temput mitä halusi. Arvokkaat liigapisteet matkasivat Valkeakoskelle, jättäen kotijoukkueen kannattajille härskisti hyväksikäytetyn olon.

Valmentaja Pasi Rautiaiselle tiedoksi: olen ostanut useampia Veikkausliigan vapaalippuja kuluvan kauden peleihin. En halua, että Hulluilta päiviltä ostetut vapaaliput tuntuvat kauden jälkeen myös hullulta ostokselta. Enkä etenkään halua nähdä hätäisiä sohaisuja, summittaisia roiskaisuja ja surkeata kolmen minuutin kiimaa. Vaadin katsomon lehtereille asti välittyvää, täydet 90 minuuttia kestävää taidokasta toimintaa, jossa on ideaa ja yritystä!

Nyt omasta jalkapallokuumeesta on jäljellä pelkkä päänsärky, eikä menestystä ennakoivasta kiimasta ole tietoakaan. Kauden aloittava kolmen pisteen orgasmikin jäi saamatta. Helkkari.

Linkit:
TPS-Haka (otteluraportti TPS:n sivuilla)