Urheilu ja vapaa-aikaParisuhde ja perhe”Täällä kilisee niin paljon, ettei eteen kuule mitään. Nyt jokainen laittaa ne mitalit taskuun! – Jos on taskua, johon laittaa.”

Mikä sykähdyttää eniten Mestarien liigassa? Huikea yksilötaito? Saumaton joukkuepelaaminen? Taktiset oivallukset?

Sanoisin elämyksellisintä olevan loppuottelun voittaneen joukkueen vilpitön riemu keskellä konfettisadetta. Niiden muutaman minuutin ajan piloille lellityissä miljonääreissä on nähtävissä lapsenomainen aito voittamisen ilo.

Sain viikolla olla todistamassa lähes samanlaista riemua erään koulun liikuntasalissa. Vuorossa oli erään asuinalueen nappulaliigajoukkueiden kauden päätös. Mukana mitaleita pokkaamassa oli myös oma jälkikasvu.

Lasten kunniaksi on todettava, että he osasivat käyttäytyä paremmin mitä aikuiset miljonäärifutaajat. Jokainen odotti nätisti omaa vuoroaan, eikä kukaan koohottanut ympäri jumppasalia Suomen lippua lattialla retuuttaen. Kenties karkkipussien menettämisellä uhkailu vaikutti käytökseen. Mutta millä kiristät kaiken saanutta kaksikymppistä Mestarien liigan hymniä hyräilevää?

On häkellyttävää huomata miten nopeasti aika kuluu. Muistan turhankin hyvin omien nappulakausien päätösjuhlat. Mitalien tai alpakkalusikoiden odotuksen. Jännityksen siitä mitä palkintoja on jaossa ja kuka erityispalkinnon saa.

Ja katkeran pettymyksen kun limpparina olikin tarjolla omaan makuun sopimatonta Dr Pepperiä. Pakko amerikanlimpparia oli kuitenkin juoda muutama pullo, vaikka äklönmakea juoma ällöttikin. Ne juomat oli kuitenkin ansaittu moneen kertaan sateen keskellä harjoitellessa.


Dr Pepperin mainoslaulu maistuu paremmalta mitä itse juoma.

Hellyttävintä oli jälkikasvun ja joukkuekavereiden mitalien jaon jälkeinen ryntäys pillimehujen, karkkipussien ja munkkien kimppuun. Herkut katosivat hetkessä helttaan, ja kaikki tuntuivat olevan tarjoiluihin tyytyväisiä. Vanhemmillekin oli tarjolla kahvia.

Entä Mestarien liigan mestareilla? Heidän intonsa juomien ja munkkien kimppuun on todennäköisesti samanlainen mitä nappuloilla. Juhliminen vain tapahtuu yökerhossa kuohuvamman juoman ja toisenlaisista munkeista nauttien.