Bond-ColaMikään ei ole niin vanha kuin eilisen uutinen. Uutinen parin viikon takaa on jo tarinan arvoinen.

 

Bloke Coke, Zero Zero 7 vai pelkkä tuplanolla? Coca-Cola Zero saa Brittein saarilla uuden ilmeen lokakuun lopussa ensi-iltaan tulevan uuden Bond-elokuvan Quantum of Solace myötä.

 

Bondit ovat aina olleet minun heikko kohtani. Sean Conneryn lespaava skottiaksentti, Roger Mooren itseironinen Bond ja nyt Daniel Craigin totinen mies, jolla on lupa tappaa, ovat aina vedonneet minuun elokuvan ystävänä.

 

Olen myös Cokiksen ystävä, tuleepa joskus itseä kutsuttua juoman suhteen addiktoituneeksikin. Cokiksen ja Bondin markkinointiliitto näyttää siis olevan itseni suhteen kuin taivaassa tehty. Todellisuudessa kyseessä on palkitun Wieden & Kennedy -mainostoimiston kehittelemä kampanja.

 

Olen sitä mieltä, että mainokset harvemmin vaikuttavat suoraan ostopäätöksiini. Tunnustan kyllä joskus hakeneen jääkaapista kylmän oluen vain sen vuoksi, että Mestareiden liigan Heineken-mainoksen pisaroissa kimalteleva olutpullo on näyttänyt pirullisen houkuttelevalta. Ensimmäisen hörpyn jälkeen olen taas muistanut miksi vierasoluilla on tapana vanhentua jääkaappiin. Maku ei vie mukanaan.

 

Otan siis puhtaan fanin kannan double-0 7:ään. Mahtavaa! Heti mulle tota juomaa! Fanitustani tosin vaikeuttaa se fakta, että rajoitetun ajan markkinoilla olevia 007-pulloja saa vain Britannian myymälöistä.

 

Taustalla on tietysti ajatus olla yhtä viileä ja kaikkivoipa mitä James. Valitettavasti Coca-Cola Company pilasi sen vähänkin vaaran maun mikä kielelläni kihelmöi laahustaessani perhehelvettimäiseen tapaan Prisman käytävillä.

 

Virvoitusjuomasektorilla pirtsakka konsulentti tarjosi maistiaisia uusista Coca-Cola Light Plus -mauista. Coca-Cola Light Plus D-vitamiini ja Vihreä Tee. Mitä h*>vettiä?! Mistä lähtien oma rakas musta juomani on ollut jonkin sortin funktionaalinen elintarvike? Ainakaan Bond-Colan ei kuulu olla terveyttä edistävä juoma. Salaisella agentilla on lupa tappaa, ei tasapainottaa biorytmiä tai ohjata energiavirtoja.

 

Toki näissä Plus-juomissakin on lähestulkoon supersankarimainen ja katu-uskottavuutta tavoitteleva tunnelma. Vihreä Tee voisi nimensä puolesta olla hahmo Hopeasurffarin ja muiden Marvel-hahmojen rinnalla. D-vitamiini puolestaan voisi olla urbaaniviidakon ekologisesti tiedostava räpäyttäjä. Ei silti oikein sytytä. Lisäksi vihreä tee -aromilla maustettu kevyt kola oli kamalan makuista.

 

Onneksi Bond-Cola on maultaan ehtaa Zeroa. Tai siis täyttä kymppiä. Tarjoilun suhteen minun täytyy tosin erottautua Jameksen tavoista. Shaken, not stirred ei sovi kuohuvalle kolalle.