”No nyt täytyy vaihtaa nämä housutkin kun ne eivät enää sovi yhteen tämän paidan kanssa…”

Darth VaderOdottelin vaimoa Stockan kahvilan vieressä, kun sain todistaa näin miehen silmään aina yhtä omituista näytelmää. Viereisellä vauvanvaatekassalla ostoksiaan maksoi kikatellen noin nelissäkymmenissä oleva äiti. Kassaneiti leperteli muutaman kuukauden ikäiselle poikavauvalle, ja äiti vaihtoi pojan päälle vasta ostettua paitaa.

Nainen kihersi miten kauheaa se on kun aina täältä tulee ostettua ihan liikaa, ja se kyllä tämän saman kassaneidin vika, ja se on sitten niin ihanaa kun löytää kauniita vaatteita, mutta kun tämä uusi paita ei nyt sovi noiden vanhojen housujen kanssa yhteen…

Mietin millainen poika vaunuissa istuvasta mahtaa kasvaa. Täytyy toivoa, että pingispallon lailla päässä pyörivät silmät kertoivat siitä yleisestä miehisen sukupuolen hämmennyksestä, minkä olen kokenut kauniimman sukupuolen kanssa vaateostoksilla itsekin.

En tiedä miksi tilanne ärsytti minua niin suuresti. Kenties verensokerini oli alhaalla syömättä jääneen aamupalan takia, tai otsasuoneni pullistelivat muuten vain kuten Oliver Kahnilla päästetyn maalin jälkeen. Hillitsin kieleni Ollieta paremmin, ja olin hiljaa. Ei se lapsi välitä pätkääkään siitä ovatko paita ja housut samaa vihreän sävyä. Toisia aikuisia ja itseäsi varten sinä sitä lasta puet saman sarjan kledjuihin, teki mieleni töksäyttää. Onneksi parempi puoliskoni tuli takaisin, ja siirryin sanoja nieleskellen eteenpäin.

Kauppahallin herkkuja kohden kulkiessamme oli minun pakko pysähtyä erään rättikaupan kohdalla. Seinällä roikkui reteä Darth Vader -paita, joka tosin osoittautui hävyttömän hintaiseksi. Mutta se olisi sopinut niiiiin hyvin omaan tyyliini…