TPSVerottaja muisti vaimoa suolaisen tuntuisella veropäätöksellä. Itse maksan jalkapallon jälkiveroa raskaamman päälle Tepsin pelien katsomossa.

Viime kausi oli lähes nappisuoritus Tepsiltä. Sarjan päättyessä kaulaan ripustettiin pronssimitalit, ja Suomen Cupin finaalissa kotikentällään kaatui suuri ja mahtava Klubi. TPS nousi useammassa kotiottelussa humalluttavalla tavalla takaa-ajoasemasta rinnalle ja ohi. Oli Rikua ja Roopea, riskibisnes kukoisti kauniilla tavalla.

Kannattajan näkökulmasta pössis oli kuin nousuhumalaisella. Remakka nauru raikui kavereiden kesken, ja vastustajan kannattajille naljailtiin suu leveässä virneessä. Kaikkien jutut olivat hauskoja, ja velat muuttuivat saataviksi. Ei muuta kuin uuteen nousuun!

Tämäkin kausi alkoi vielä mukavasti, viime kauden liukkailla lipsutellen. Avausottelussa kaatui ehkä hieman yllättäenkin kovan taistelun ansiosta sarjan ehdoton mestarisuosikki Klubi. Ei puuttunut kuin suihkulähde, jonne pulahtaa leijonanpennun lailla.

Olo oli kuin railakkaan illan jälkeisenä aamulla omasta sängystä herätessä. ”Hei, mullahan on ihan hyvä fiilis. Katto pyörii yhä hieman silmissä, mutta ei tietoakaan kanuunasta ja huviveron raskasta maksusta. Ei särje päätä, eikä ole minkäänlaista pahoinvointia. Mahtavaa. Eiköhän tämä tästä.”

Kuten arkielämässä, se harhaluulo loppui lyhyeen. Tänään on maku suussa hapan ja karvas. Tuoreimman kotiottelun viimeisen vihellyksen koittaessa oksetti jo aika lailla. Miten TPS voi hukata 2-0 johdon toisella puoliajalla? Miten oma jengi voi päästää peräti kaksi maalia yliajalla? Missä koomassa siellä kentällä kohnotetaan?

On kuin rouva Fortuna olisi ynnäillyt onnenkantamoisia yhteen, ja todennut TPS:n viime kautta verotettaneen liian keveästi. Oli jälkiverotuksen paikka.

”Taidanpa mätkäistä Tepsille kunnon veronkorotuksen viivästyskoron kera. Pistetään Jaro jyräämään Tepsin ohi kyseenalaisen rangaistuspotkutuomion siivittämänä, ja sitten vaikka JJK nuijimaan kotijoukkue entisten omien pelureiden maaleilla. Se tasaa kummasti puntteja.”

On rouva Fortuna ottanut oppia verokarhulta tai ei, niin nyt on syytä tehdä Tepsin jengissä muutoksia. Huviveromätkyt pitäisi olla maksettu korkojen kera.

Loppukautta ajatellen on syytä palkata kunnon verosuunnittelija. Päävalmentaja Marko Rajamäki saa ottaa sen roolin. Mätkyjen minimoimiseksi.