Urheilu ja vapaa-aikaJoka toinen kesä on ankea ja vieroitusoireiden sävyttämä. Puuttuvia säväreitä yrittää etsiä potkimalla itse palloa ja huokailemalla Veritas-stadionilla Veikkausliigan parissa. Euroopan suursarjat ovat tauolla, ja jalkapallon arvokisat loistavat poissaolollaan.

Parittomien vuosien kesät tekevät toki gutaa parisuhteelle. Television ääreen kuukaudeksi linnoittautumisen sijasta sitä tulee huomanneeksi samassa huushollissa elävät lähimmäiset. Parittomille jalkapallonystäville parittomat kesät antavat puolestaan aikaa metsästää itselleen paria, jota voi laiminlyödä seuraavana kisakesänä.

Tämä parittoman vuoden kesä on poikkeus, joka vahvistaa säännön. B-luokan kesä kääntyy A-luokan juhlaksi, kiitos pikkuhuuhkajien. Tarjolla on jalkapallon arvokisapelejä lajin absoluuttiselta huipulta, ja ensi kertaa Suomi on mukana näissä kekkereissä muutoinkin kuin katsomoiden lakanoissa. Puhun tietysti ensi viikolla Ruotsissa alkavista alle 21-vuotiaiden EM-kisoista.

Pääsin itse todistamaan historiallisen kisapaikan tuonutta voittoa Itävallasta viime syksynä jo pimenneessä Kupittaan illassa. Humalluttavassa huumassa olin jo valmis tilailemaan matkalippuja länsinaapuriin kisoja katsomaan. Perhepoliittiset syyt, jotka pitivät sisällään mm. talouden henkilölukumäärän kasvun, estivät kisamatkan, mutta onneksi kaapelikanava TV Viisi tekee vuoden urheilu- / kulttuuriteon näyttämällä U21-kisoista ainakin kaikki Suomen ottelut!

Siinäpä parasta mahdollista visuaalista opiaattia arvokisavieroitusoireisiin! Uskon leijailevani ensi viikolla jalat tukevasti ilmassa seuratessani pikkuhuuhkajien otteita suuria ja mahtavia Saksaa, Englantia ja Espanjaa vastaan. Jos ne pelit eivät nostata päätä pilviin, lienee parempi hakeutua eri lajin pariin.

High five, TV Viisi!

Linkit:
TV Viisi – U21-pelit