Suomen lippuKiitokset tämänkin helmen minulle sukeltamisesta menevät henkilökohtaiselle tuottajavelholleni herra A:lle.

My Morning Jacket: Anytime

Toimii! Vaikka Jim Jamesin laulutapa on lievästi sanottuna persoonallinen, toimii My Morning Jacketin musiikki kuin se kuuluisa vielä diagnosoimaton tauti. Tietääkseni tämä on ymmärretty myös muualla, sillä bändi nauttii varauksetonta suosiota niin kriitikkojen kuin pienemmän egon omaavien musiikinystävienkin parissa.

Anytime on puhkikehutun Z-albumin yksi huippuhetkistä. Vuonna 2005 julkaistu levy on kauttaaltaan täynnä hienoa musiikkia, mutta erityisesti reipasotteinen Anytime miellyttää kaltaistani rokinrenkutuksen ystävää. Kappale alkaa epäilyttävällä diskomaailmaan sopivalla syntikkapimputuksella, mutta pääsee nopeasti vauhtiin ottaen mukaan kunnon kitara- ja bassovallin. Kakun kruunaavat Jamesin harkitut falsettiin nousevat kiekaisut. Epäortodoksinen, mutta siinä määrin tarttuva yhdistelmä, että ainakin omalla kohdallani kappale kaataa lattialle tärisemään kuten herätysjuhlille saapunut ihmeidentekijä ikään.

Tässä yhteydessä on aivan pakko kehua koko albumia, sillä se pitää sisällään hyvin monipuolista musiikkia. Osa siitä on tosin hieman liian progressiivista omaan makuuni, mutta esimerkiksi raivokkaan positiivinen What a Wonderful Man olisi aivan yhtä hyvin ansainnut tulla omaksi nostokseen. Runsaudenpula, tuo monen levyn kohdalla harvinainen positiivinen ongelma.

Anytimen kohdalla minua hymyilyttää myös loistava sanoitus, jota kirjoitettaessa kieli on saattanut olla keskellä suuta, mutta silmäkulmassa on havaittavissa ilahduttavaa pilkettä.

Things I Could Say To Myself - I Could Never Say To Anyone Else.
But What Madonna Said Really Helped -
She Said: "Boy - You Better Learn To Express Yourself!"

Ohessa yhtye sipaisee livenä kehumani kappaleen Anytime. Malta hetki, sillä itse biisi alkaa vasta puolentoista minuutin bändiesittelyn jälkeen. Varsin vaikuttava liveleka, sanoisin.Linkit:
My Morning Jacket (englanniksi)