Stereoissa soiRuotsista on tullut Abba, Roxette ja monta muuta omia ja kuulijoiden lanteita ketkuttavaa poppoota. Länsinaapurissa taidetaan myös rehti rokkenroll.

The Hellacopters: Electrocute

Tässä on tullut vietetty aikaa riittämiin julkisissa liikennevälineissä viime kuukausina kannettavaa näpelöiden. Työmatkat ja -tekstit olisivat muotoutuneet sangen ankeiksi ilman mahdollisuutta tunkea kuulokkeita korvakäytäviin ja kuuntelemalla rokin räimettä.

Viime aikojen suosikki on ollut The Hellacoptersin viimeiseksi jäänyt albumi Head Off. Messevän levyn avausraita Electrocute saa joka kerta hymyn korviin heti alkutahdeista alkaen. Häpeilemätön retromainen muriseva kitaravalli yhdistettynä solistina toimivan liimatukan sopivan uhoavaan laulutapaan antaa aina hyvät onnistumisen edellytykset. Mutta mikä erottaa hyvän biisin erinomaisesta?

Se jokin on tässä kappaleessa Jerry Lee Lewisilta vuosikymmenien takaa lainaava hysteerinen pianonsoitto. Vimmattuna norsunluuta takova soittotapa on aina ollut mieleeni. Pienenä poikana sitä jaksoi jopa käydä pari vuotta pianotunneilla osatakseen soittaa juuri tällä tavalla. Oma kärsivällisyys ja halu eivät kuitenkaan riittäneet. Lahjakkuuden puute saattoi sekin vaikuttaa aavistuksen…

Edellä mainitut syyt voi toki sivuuttaa siinä vaiheessa kun luureissa pauhaa taiturimainen rokki. Niinpä viime aikoina kannettavan näppäimistöä on tullut hakattua kuin pianon koskettimia tärykalvojen täristessä rokin tahtiin. Samalla kanssamatkustajat ovat saaneet nähdä flow-tilaan päässeen, jalkojaan nykivän ja päätään vispaavan virkamiehen.

Kiitokset Nicke Andersson ja kumppanit!
Linkit:
Hellacopters