Pohdinta ja pähkintäSohvapöydällä lojuu Me Naiset. Kansikuvassa Päivi Lipponen halaa miestään ja hymyilee kameralle. Mooses myhäilee vierellä. ”Paavossa on seksikkäintä isot, lämpimät kädet.”

Saman lehden kannessa Vadelmavenepakolaisen isä Miika Nousiainen toteaa käyvänsä vain baareissa, joissa ei tarvitse tanssia. Tuttu valintaperuste illanviettopaikalle. Mitä muuta mies mahtaa tuumia?

Hornankattilalla on ollut viime aikoina hiljaista. En tiedä onko kukaan kiinnittänyt asiaan huomiota. Itseä asia on hieman mietityttänyt. Ei ole vain ehtinyt. Jaksanut. Kynnys on noussut.

Epätoivoissaan sitä sitten tarttuu jopa naistenlehteen lukeakseen mistä se menestyskirjailija juttunsa ammentaa. Nousiainen kun on sanankäytön taitaja sekä jalkapallomies. Oiva yhdistelmä.

”Elämäni aikana olen kirjoittanut ehkä tuhat sivua, joista 950 on julkaistu. Minulle ei tulisi mieleenikään kirjoittaa esimerkiksi blogia”, toteaa kirjailija puolihuolimattomasti sivulauseessa. Jumalauta Nousiainen! Lausahdus olisi tulkittavissa vittuiluksi, ellei paremmin tietäisi. Ja minähän en tiedä.

Urheilujournalismia puolestaan uuteen muotoon takova ystäväni Karhuherra on uuden 6-0 (Kuusnolla) aviisin isä. Toivottavasti myös ylpeä sellainen. Lehden verkkoversiossa bloggaa oivalla tavalla myös Jarkko Fräntilä.

Itseään sanansäilällä sivaltava herra F on alentanut itsensä pitämällä verkkoaviisissa Luuserin pelipäiväkirjaa, jossa on nuoren jalkapallon ja vedonlyönnin ympärillä pyörivän miehen pistävä haju. Miltä tuntuu kun vaimo on töiden jälkeen teatterissa, sixpack sohvalla tuhottu ja pitkäveto pilalla? Millä perusteella lyödään vetoa kun Suomi kohtaa lätkässä Venäjän?

Fräntilän sanoin: ”Koti, uskonto, isänmaa. Raatteentie. Pudonneesta lentokoneesta rakennettu koru. Jone Nikula alasti. Suomelle vähintään maalin tai kahden voitto.” Kylmänviileää analyyshiä.

Surkeus huvittaa. Niin kauan kun se on omaa surkeutta suurempaa. Ymmärrän nyt miksi Miika Nousiainen ei bloggaa. Presidenttiehdokkaan käsistä en sano mitään.

Linkit:
6-0 (Kuusnolla)
Fräntilä tilittää